OVER

Ik ben een fotografisch autodidact. Daarmee bedoel ik dat ik nooit een officiële fotografische of kunst opleiding heb gevolgd. Ik experimenteer graag en probeer daarbij van mijn “fouten” te leren. Wat zeker ook helpt is goed kijken en veel zien.

Ik werk digitaal maar nog liever met film. En als ik zeg film dan bedoel ik 35mm en 120 en direct klaar of instant (Impossible) film. De technische en optische kwaliteit van camera zijn voor mij altijd ondergeschikt aan het gevoel dat je met het uiteindelijke beeld opwekt. Ik ben een perfectionist maar schoonheid van een beeld zit voor mij toch vaak in de vergankelijkheid en het imperfecte. Er wordt wel eens gezegd dat mijn werk iets poëtische heeft, ik zie dit als een compliment.

Ik probeer bij portretten, als die in de serie over Louis,  niet alleen Louis te portretteren maar ook iets van de omgeving waarin hij leeft. Daarmee hoop ik de de verbeelding van de kijker te prikkelen. Andere foto’s tonen stillevens, landschappen, en composities waarbij ik speel met voorgrond-achtergrond, scherp-onscherp. De compositie kan daarbij, net als in een schilderij, abstract worden.

Uiteindelijk gaat het om het gevoel dat dat door foto of de serie foto’s opgewekt wordt. Ik leef met de hoop dat ik de kijker in dat gevoel mee kan nemen.